Amateurkunstprijs

De Amateurkunstprijs Emmen is bedoeld om nieuwe samenwerkingen te stimuleren, bijvoorbeeld tussen verschillende amateurkunstverenigingen of amateurkunstenaars. Heb je bijvoorbeeld een project gerealiseerd waarin nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan of waarin je nieuwe doelgroepen bereikt hebt, dan kun je je project nomineren. De winnaar ontvangt een cheque van €1000. Dat bedrag investeer je weer in je vereniging, kunstproject, een deskundigheidsbevordering of training (denk aan PR, fondsenwerving of een masterclass). Een onafhankelijke jury beoordeelt jaarlijks de ingezonden projecten. De amateurkunstprijs wordt uitgereikt tijdens de Maand van de Amateurkunst tijdens het Lokaal Talentfestival op 16 juni 2018.

Meld je aan!

Vanaf nu kun je je aanmelden om in aanmerking te komen voor de Amateurkunstprijs en de Jongerenprijs 2018 van De Kunstbeweging.
De winnende organisatie voor de Amateurkunstprijs ontvangt een cheque van €1000! De winnende organisatie voor de Jongerenkunstprijs ontvangt €500!

Uitreiking

De Amateurkunstprijs en de Jongerenprijs worden op 16 juni 2018 uitgereikt tijdens het Lokaal Talentfestival in het ATLAS Theater door de wethouder van cultuur. De jury bestaat uit Greetje Kuipers, cultuurkoppelaar van de Kunstbeweging en twee afgevaardigden van de winnaars van 2017.

Greetje Kuipers, cultuurkoppelaar van De Kunstbeweging zegt daarover: ‘Iedereen die bezig is met muziek, schilderen, dansen, beeldhouwen, fotograferen of zingen in een koor doet aan amateurkunst. Met deze prijs willen we nieuwe initiatieven stimuleren. Iets nieuws beginnen betekent vaak dat er met andere mensen wordt samengewerkt of dat er een nieuw publiek wordt aangeboord. Het interessantste initiatief van de afgelopen tijd geven we een extra impuls met deze prijs. Overigens hoeft de winnaar geen officiële vereniging of stichting te zijn. Ook een samenwerkingsverband of een informele groep kan in aanmerking komen.’

Spelregels

• Het moet gaan om een nieuwe samenwerking die de ontwikkeling van amateurkunst bevordert.
• Nieuwe doelgroepen zijn bereikt.
• Het is een vernieuwend initiatief.
• Het totale gewonnen bedrag moet geïnvesteerd worden in de vereniging of het een nieuw kunstproject.

Organisatie

De Amateurkunstprijs is een initiatief van de gemeente Emmen in samenwerking met De Kunstbeweging en bestaat sinds 2012. De jongerenprijs is voor het eerst uitgereikt in 2016. Voor vragen of meer informatie:

Greetje Kuipers | De Kunstbeweging
06 – 38014437 | greetje.kuipers@dekunstbeweging.nl