Amateurkunstprijs Jongeren

Sinds 2016 wordt er ook een Jongerenprijs uitgereikt. Iedere groep jongeren die een nieuwe activiteit bedenkt of uitvoert kan zich aanmelden. Dat mag echt van alles zijn, als het maar gaat om amateurkunst. Dus een festival organiseren, een pop-collectief opzetten, een pop-up galerie of een muzikale samenwerking, het kan allemaal. De belangrijkste voorwaarde is dat het een nieuw initiatief moet zijn dat zich nog verder kan ontwikkelen. De prijs bedraagt €500 die besteed moet worden aan verdere ontwikkeling van de activiteit.

Meld je aan!

Vanaf nu kun je je aanmelden om in aanmerking te komen voor de Amateurkunstprijs en de Jongerenprijs 2018 van De Kunstbeweging.
De winnende organisatie voor de Amateurkunstprijs ontvangt een cheque van €1000! De winnende organisatie voor de Jongerenkunstprijs ontvangt €500!

Uitreiking

De Amateurkunstprijs en de Jongerenprijs worden op 16 juni 2018 uitgereikt tijdens het Lokaal Talentfestival in het ATLAS Theater. De jury bestaat uit Greetje Kuipers, cultuurkoppelaar van de Kunstbeweging en twee afgevaardigden van de winnaars van 2017.

Iedere groep jongeren die een nieuwe activiteit bedenkt of uitvoert kan zich aanmelden.

Greetje Kuipers: ‘Dat mag echt van alles zijn, als het maar gaat om amateurkunst. Dus een festival organiseren, een pop-collectief opzetten, een pop-up galerie of een muzikale samenwerking, het kan allemaal. De belangrijkste voorwaarde is dat het een nieuw initiatief moet zijn dat zich nog verder kan ontwikkelen. De prijs bedraagt €500 die besteed moet worden aan verdere ontwikkeling van de activiteit.’

Spelregels

• Het moet gaan om een nieuwe samenwerking die de ontwikkeling van amateurkunst bevordert.
• Nieuwe doelgroepen of deelnemers worden bereikt
• Het is een vernieuwend initiatief.
• Het totale bedrag moet geïnvesteerd worden in de vereniging of het kunstproject.

Organisatie

De Amateurkunstprijs is een initiatief van de gemeente Emmen in samenwerking met De Kunstbeweging en bestaat sinds 2012. De jongerenprijs is voor het eerst uitgereikt in 2016. Voor vragen of meer informatie:

Greetje Kuipers | De Kunstbeweging
06 – 38014437 | greetje.kuipers@dekunstbeweging.nl